Das Papsttum und die Ehe von Priestern, Bischöfen und Päpsten vom 8. bis zum 10. Jahrhundert - Unger, Veronika (Die Ehe im Früh- und Hochmittelalter. Neue Perspektiven der Forschung, 2026)

The Journey of the Soul to God in John of Ruusbroec’s Seven Rungs and in Candid Tales of a Pilgrim - Uyttenhove, Lieve (Hoghe minne es deen vor dander: Essays on the Christian Mystical Tradition in Honour of Rob Faesen SJ, 2026)

Das konziliare Modell: Pippin der Jüngere und die Versammlungsmonarchie im 8. Jahrhundert - Ubl, Karl (Versammlungen im Frühmittelalter, 2023)

Traces of John of Ruusbroec's Thought in the Writings of Maria van Oisterwijk - Uyttenhove, Lieve (Ons Geestelijk Erf, 2022)

De Heilige Sacramentsbroederschap in Wijk bij Duurstede - Postema, Herman (Zuid-Utrechtse archieven boven water. Liber amicorum voor Ria van der Eerden-Vonk, 2021)

Dit boec heft gegeven. Book Donation as an Indicator of a Shared Culture of Devotion in the Late Medieval Low Countries - Uphoff, Johanneke (Religious Connectivity in Urban Communities (1400-1550): Reading, Worshipping, and Connecting through the Continuum of Sacred and Secular, 2021)

Het Gasthuis van Rhenen in de tweede helft van de zestiende eeuw - Deys, H.P.; Uppelschoten, Raymond (Zuid-Utrechtse archieven boven water. Liber amicorum voor Ria van der Eerden-Vonk, 2021)

Da müssen wir durch! Bilder des Ein- und Ausgehens am Kirchenportal des 12. Jahrhunderts - Albrecht, Stephan; Bösch, Imke; Forcht, Clara; Schmidt, Elisabeth; Ulrich, Lena M. (Das Kirchenportal im Mittelalter, 2019)

De mystieke schrijfster Maria van Hout (1470/80-1547): begijn, kwezel of clop? - Uyttenhove, Lieve (Gelovige en verstandige vrouwen maken geschiedenis. Over begijnen en begijnhoven in context, 2019)

John of Ruusbroec. Mystic and Theologian in the Quiet of Groenendaal - Uyttenhove, Lieve (Ons Geestelijk Erf, 2017)

Ontvangen om te geven. De spiritualiteit van Maria van Hout (1470/80-1547) - Uyttenhove, Lieve (Altiora, 2016)

Ruusbroec as a Theologian: The Holy Spirit - Uyttenhove, Lieve (A Companion to John of Ruusbroec, 2014)

Affligem, de abten en de Staten van Brabant in de 15de en 16de eeuw - van Uytven, Raymond (Eigen Schoon en de Brabander, 2012)

Schulden en studiebeurzen. Kardinaal Niccolò Capocci en zijn nalatenschap in het bisdom Utrecht - Kuys, Jan A.E. (Veluwse en andere geschiedenissen. Liber amicorum drs. R.M. Kemperink, 2010)

Die Frühgeschichte des Hospitalwesens in den Grafschaften Holland und Seeland und im Niederstift Utrecht - Goudriaan, Koen (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Die Hospitaltätigkeit des Deutschen Ordens - Militzer, Klaus (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Entstehung und Verbreitung von Leprosorien im Westen des Reiches - Uhrmacher, Martin (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

L'accueil et les soins aux fous pèlerins dans des sanctuaires de la Lotharingie médiévale - Péricard-Méa, Denise (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Les hôpitaux et le crédit dans le duché de Brabant. XlIIe-XVe siècles - Kusman, David (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Les Tables des pauvres: une voie spécifique aux anciens Pays-Bas ? - Guilardian, David (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

L'étude des traces matérielles de l'activité hospitalière en Belgique. La rencontre de l'archéologie et l'histoire - Bodart, Emmanuel (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Matriculae, xenodochia, hospitalia und Leprosenhäuser im Frühmittelalter - Irsigler, Franz (Institutions de l’assistance sociale en Lotharingie médiévale. Actes des 13es Journées Lotharingiennes. Luxembourg, 12-15 octobre 2004, 2008)

Geschiedenis van de dorst. Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen - van Uytven, Raymond (Davidsfonds, 2007)

Creating the Monastic Past in Medieval Flanders - Ugé, Karine (York Medieval Press, 2005)

De beeldende kunsten en de architectuur - Koldeweij, Jos (Geschiedenis van Brabant: van het hertogdom tot het heden, 2004)

De ontwikkeling van de gotische kunsten - Koldeweij, Jos (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

De opgraving van het Agnesklooster - Ulrich, Evert (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

De trage komst van de gotiek - Koldeweij, Jos (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

De vorming van het hertogdom. (843-1106) - Bijsterveld, A.J.A.; Guilardian, David (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)
Onderdeel 4 Kerkelijke structuren: p. 51-56.

Groei en bloei van het Agnesklooster. 1385 - 1505 - Bochove, Truida van (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

Het Agnesklooster in woelige tijden. 1505 - 1652 - Thüss, Ben (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

Het kerkelijk en godsdienstig leven van circa 1215 tot circa 1350 - Caspers, Charles M.A. (Geschiedenis van Brabant: van het hertogdom tot het heden, 2004)

Het kerkelijke leven - Bijsterveld, A.J.A. (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

Historiografie en literatuur - Stein, Robert M. (Geschiedenis van Brabant: van het hertogdom tot het heden, 2004)

Historiografie, literatuur en onderwijs - Stein, Robert M. (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot het heden, 2004)

Kerkelijk en godsdienstig Brabant tot aan de komst van de Reformatie. 1450-1521 - Caspers, Charles M.A. (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

Kerkelijk en godsdienstig leven Brabant tussen de jubeljaren 1350 en 1450 - Caspers, Charles M.A. (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

Oldenzaal in de Middeleeuwen - Oude Nijhuis, Jan (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

Roerig Brabant - Marnef, Guido (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

Schatten van het Sint Agnesklooster - Marijnissen, Els (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

Tertiarissen. Van lekenregel tot kloosterregel - Goudriaan, Koen (Dat coevent toe Oldenzal. De geschiedenis en opgraving van het Agnesklooster te Oldenzaal, 2004)

Triomf van de Brabantse kunstenaars - Koldeweij, Jos (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

Verscheurde geesten - Marnef, Guido (Geschiedenis van Brabant van het hertogdom tot heden, 2004)

750 jaar Leuvense parochies - Uytterhoeven, Rik (Peeters, 2002)

De Brabantse kloosters: hun politieke en sociaal-economische rol - van Uytven, Raymond (Aspecten van de kerkelijke geschiedenis van het hertogdom Brabant, 2002)

Kanttekeningen bij kanunnik Van der Paele: Sprekende Palen en Groene papegaaien - van Uytven, Raymond (In de voetsporen van Jacob van Maerlant. Liber amicorum Raf De Keyser. Verzameling opstellen over middeleeuwse geschiedenis en geschiedenisdidactiek, 2002)

Het Sint-Agnesconvent in Oldenzaal - Ulrich, Evert (Ons Geestelijk Erf, 2000)

Relics as tools of power: the eleventh-century inventio of St Bertin's relics and the assertion of Abbot Bovo's authority - Ugé, Karine (Negotiating secular and ecclesiastical power. Western Europe in the Central Middle Ages, 1999)

Creating a usable past in the tenth century. Folcuin's Gesta and the crises at Saint-Bertin - Ugé, Karine (Studi medievali, 1996)

De vorming van de parochie Nispen-Roosendaal-Kalmthout onder de abdij van Tongerlo (1157-1559) - Ulens, K. (Katholieke Universiteit Leuven, 1992)

Des documents déconcertants: les comptes des pauvres de la paroisse de Meeffe (1395-1416) - Uyttebrouck, André (Villes et campagnes au Moyen Âge. Mélanges Georges Despy, 1991)