Abbessae Bigardiae Majoris. De abdissen van de abdij van Groot-Bijgaarden - Vermeiren, Roland (Familiekunde Vlaanderen Regio Dilbeek, 2015)
Enkelzijdig gepolykopieerd werk opgevat als gesta van de abdissen, dus pas vanaf de verheffing van het klooster tot abdij in 1548. De auteur heeft het abdijarchief bewaard in het kerkelijk archief Brabant op het Rijksarchief te Leuven doorgenomen en per abbatiaat lijstjes gemaakt van bijvoorbeeld de kloosterzusters, de werklieden in en om de abdij, de uitgaven voor voeding, drank of reparaties van molens en refugehuizen, de meldingen van krijgsgeweld, de medische zorgen, …