Suffridus Petrus als landshistorieschrijver - Bergsma, Wiebe (Gelovigen, dominees en geleerden. Opstellen over Friese en Nederlandse geschiedenis in de vroegmoderne tijd, 2019)
Is verschenen in: It beaken 56 (1994), p. 80-123

Het Oldeklooster in de Friese politiek, 1572-1580 - Berkel, K. van (De Vrije Fries, 1997)