De abdij van Park in het kaartboek van 1665 - Van Lani, Stefan (Ex abundantia cordis. Vriendenboek Mark Derez, 2019)

Excommunicatie! Sensatie! - Nelissen, Marc (Ex abundantia cordis. Vriendenboek Mark Derez, 2019)
Deze korte bijdrage behandelt de jurisdictie van de Leuvense universiteit.

Tussen Leuven (1425) en Dowaai (1562): de hardnekkige handhaving van een monopoliepositie - De Ridder-Symoens, Hilde (Ex abundantia cordis. Vriendenboek Mark Derez, 2019)