De kerk van Korbeek-Lo tussen de abdijen van Sint-Truiden, Vlierbeek en Park (tweede helft van de vijftiende eeuw) - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2025)

De Leuvense kartuizers en de universiteit ten tijde van het humanisme - Gaens, Tom (Sinds 1425. Brabant, Brabanders en hun universiteit, 2025)

Primussen van de universiteit van Leuven afkomstig uit Vlaams-Brabant en Brussel (1427-1797) - Ockeley, Jaak (Sinds 1425. Brabant, Brabanders en hun universiteit, 2025)

Student, professor en machtsmakelaar. De academische loopbaan van de norbertijn Diederik van Tuldel (1419/1420-1494) - Appelmans, Janick (Sinds 1425. Brabant, Brabanders en hun universiteit, 2025)

Économie brassicole et viticole des prémontrés aux Pays-Bas et dans le Saint-Empire - Appelmans, Janick (Breuvages à la table des prémontrés (eau, vin, cidre, bière, potions, …): production, gestion et consommation, 2024)

Grimbergen, joyau baroque en périphérie bruxelloise - Appelmans, Janick (Bona Spes, 2024)

Bonne-Espérance: artistieke en intellectuele parel van premonstratenzer Henegouwen. Historisch overzicht - Appelmans, Janick (De abdij van Bonne-Espérance en de norbertijnen in Henegouwen en Artois vooral in de 17de eeuw, 2023)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1 B-3271 Averbode, h.janssens@abdijaverbode.be

Brabants waardevol historisch erfgoed: de abdijkaartboeken - Van der Haegen, Herman; Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2023)

« La longue poursuyte pour paruenir a la possession de ladicte abbaye ». De juridische strijd van Joos Bruylant om het abbatiaat te Grimbergen (1468-1480) - Appelmans, Janick (Geschillen en processen in het vroegmoderne Brabant, 2023)

Abdij- en kloosterhoeven in Brabant - Appelmans, Janick; De Beul, Joris (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)
Vermelde abdijen zijn Averbode, Ename, Floreffe, Groot-Bijgaarden, La Ramée, Ninove, Park, Saint-Feuillien, Sint-Bernards, Sint-Michiels, Tongerlo en Vorst.

Abdijhoeven binnen het hertogdom Brabant en aangrenzende gebieden van het graafschap Henegouwen op de kaarten van landmeter Philips de Dijn (ca. 1585 - 1665) - Vande Winkel, Georges (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)
De auteur behandelt 14 pachthoven van de abdijen van Groot-Bijgaarden, Ninove en Vorst.

“Comme la foudre”, 900 ans d’histoire des prémontrés et des prémontrées. Présentation de l’exposition et du catalogue au Musée Parcum (Louvain, Abbaye de Parc, 3 mai-28 août 2021 - Appelmans, Janick; Janssens, Herman (Prémontré fête ses 900 ans: 1121-2021, 2022)

De abt en zijn hoeves - Appelmans, Janick (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)

De hoeve Herendaal in Lubbeek - Van Lani, Stefan (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)

De hoeve van Baerdeghem te Zemst - Behets, Paul (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)
Deze hoeve was een pachthoeve van het Mechelse Sint-Pietersgasthuis.

De hoeve van Wahenges in L’Écluse, oud bezit van de abdij van Averbode - Geeraerts, Glenn (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)

Het hof te Alsingen te Sint-Martens-Lennik, pachthof van de kartuis van Scheut (1492-1783) - De Beul, Joris (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)

Paul Lindemans en de Brabantse hoevegeschiedenis. Een historiografische verkenning - Appelmans, Janick (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)
Paul Lindemans (1890-1968) geldt als de grondlegger van de hoevemonografie in Brabant. Hij bestudeerde vooral de hoeves van Vorst en Groot-Bijgaarden, maar ook de pachthoven van Heylissem en Oriënten.

’t Hof ten IJzenbeek in Asse, een kloosterhoeve van de Brusselse rijke klaren (urbanisten) - Ockeley, Jaak (Abdij- en kloosterhoeven in Brabant, 2022)

Waar men gaat langs Brabantse wegen, komt men premonstratenzer erfgoed tegen: kloosters en hun erfgoed, bronnen en literatuur - Appelmans, Janick; Janssens, Herman (Eigen Schoon en De Brabander, 2022)

Als de Bliksem. Norberts biografie met glasramen - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Bedevaarten, processies en relieken. Heiligenverering bij premonstratenzers en premonstratenzerinnen - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Bliksemschicht of witte glans? Een evaluatie van het recent historisch onderzoek naar norbertijnen en norbertinessen in Vlaams-Brabant en Brussel - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2021)

Bronnen van inspiratie - Caspers, Charles M.A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Buitenheren in de parochiezielzorg. Witte versus zwarte pastoors - Put, Eddy; Van Osta, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Cultuur en mecenaat - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De eerste zusters van Berne - Sanders, Jan G.M. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De expansie en aanwezigheid van de premonstratenzers in de Friese landen tot 1600 - Mol, J.A.(Hans) (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De herdenking van de doden van de twaalfde tot de achttiende eeuw - Van de Perre, Dirk (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De norbertijnse beiaardcultuur - Rombouts, Luc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

De woonst van de premonstratenzer pastoor, uitvalsbasis voor de nabije parochiezorg - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een Europees netwerk met middeleeuwse roots - Appelmans, Janick (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een masterplan van Hugo van Fosses? - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Een van hart en een van ziel. Het ideaal van de vita apostolica in de premonstratenzer spiritualiteit - Noël, Filip (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Ego fr(ater) heinric(us) eccl(esi)e in bona spe […] hec uolumnia manu (et) calamo scripsi. De Bijbel van Bonne-Espérance uit 1135 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Filip van Harvengt, tweede abt van Bonne-Espérance - Wouters, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Geleerde norbertijnen - Bijsterveld, A.J.A. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het graafschap Vlaanderen, exemplarisch voor de premonstratenzer kloosterstichtingen in de middeleeuwen? - Appelmans, Janick; Meijns, Brigitte L.I. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het kaartboek van de abdij van Averbode. Beheer en prestige - Carnier, Marc (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het kaartboek van de Ninoofse abdij (1641-1654) door landmeter Philips de Dijn - Vande Winkel, Georges (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het Missaal van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen of het Missaal van Berchem (ca. 1140-1150) - Watteeuw, Lieve (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Het Missaal van Park (Oxford, Wadham College, Ms. A.14.12). Een liturgisch boek in opdracht van Ambroos van Engelen, abt van Park - Kügle, Karl (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

In het spoor van Norbert van Gennep Christus navolgen. Een levensideaal in dienst van God en van de Kerk - Ardura, Bernard; Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Met eydel handen aanveert men geene winninghe. Landbouw, economie en landschap - Van Lani, Stefan (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Op zoek naar de verborgen schat in het Antifonarium Tsgrooten - Bleisch, Nicholas; Drummond, Henry (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Orgelbouwkunst als splendor cultus - Van Osta, Jozef (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Overzicht van parochies van de norbertijnen in België en Nederland - Janssens, Herman (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Scriptus est liber iste in honore Sanctae Mariae in Parcho. De Parkbijbel uit 1148 - Macarenko, Aleuna (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Super omnes clericos Frisie sui temporis peritus. Een geleerde norbertijn op reis door middeleeuws Europa - Boer, Dick E.H. de (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Une fissure dans l’entente cordiale entre cisterciens et prémontrés ? L’affaire de la cour de Hubaumont (1151-1153) - Appelmans, Janick (Actes officiels des 45e & 46e colloques du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Abbbecourt – Le Mesnil-Saint-Denis – Yvelines, 2019. Auxerre – Pontigny – Yonne – 2020, 2021)

Wetenschap en onderwijs - Appelmans, Janick; Leinsle, Ulrich G. (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Zingende zusters. De liturgische gezangen van de norbertinessen - Drèze, Céline (Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen en norbertinessen, 2021)

Als puzzelstukjes op hun plaats vallen. De terugkeer in situ van de zeventiende-eeuwse glasramen van de Parkabdij - Appelmans, Janick; Janssen, Leo (Eigen Schoon en De Brabander, 2020)
Glasramencyclus met leven van Norbertus, wapenschilden van alle abten en verwijzing naar eerdere glasramen

Antonius Tsgrooten, Son of a Farrier, Patron and Prelate of a Powerful Brabant Abbey - Van Lani, Stefan; Appelmans, Janick (Crazy about Dymphna. The Story of a Girl who Drove a Medieval City Mad, 2020)

Antonius Tsgrooten, zoon van een hoefsmid, mecenas en prelaat van een machtige Brabantse abdij - Appelmans, Janick; Van Lani, Stefan (Zot van Dimpna. Acht panelen vol passie, lef en rebellie, 2020)

Frans Floris’ altaarstukken in Zoutleeuw - Suykerbuyk, Ruben (Erfgoed in Brabant, 2020)

Het kaartboek van de abdij van Averbode. Een topstuk voor iedereen raadpleegbaar - Carnier, Marc (Erfgoed in Brabant, 2020)

Image et usage des bois par les prémontrés en Brabant - Appelmans, Janick (Actes officiels des 41e, 42e et 43e colloques du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Belgique, Liège, 2015 – Alsace, 2016 – République tchèque & Autriche, 2017, 2020)
Besteladres: Centre d'Études et de Recherches Prémontrées, 3, rue Abélard, F-02000 Laon

De abdij van Park en haar abdijdomein, van Haspengouw tot Noord-Brabant - Van Lani, Stefan (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

De Prinsen van Park. Drie grote zeventiende-eeuwse norbertijner prelaten en hun abdij in vergelijkend perspectief - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2019)
Belicht de abten van de Parkabdij vanaf de tweede helft van de vijftiende eeuw

De Prinsen van Park. Een bescheiden abdij met grote abten? Een vergelijkende analyse van de kritische succesfactoren - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2019)
Belicht de abten van de Parkabdij vanaf de tweede helft van de vijftiende eeuw

De stichting van de Abdij van Averbode vanuit de bewaarde oorkonden (1133-1139) - Janssens, Herman (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

Een ambitieus kanunnik grijpt de macht. Joos Bruylant, Grimbergs abdijleven en intriges in de late vijftiende eeuw - Appelmans, Janick (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

Eenheid in verscheidenheid. De oude archieven van de kloosters Berne, Sint-Catharinadal en Postel - Sanders, Jan G.M. (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

Les prémontrés brabançons face aux frontières - Appelmans, Janick (Circarie de Gascogne. Les prémontrés et la frontière. Actes officiels du 44e colloque du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Pays basque - 2018, 2019)

Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant: terugblikken op een kwarteeuw onderzoek - Appelmans, Janick (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

Premonstreit in het Rijksarchief - Carnier, Marc (Premonstratenzers en premonstratenzerinnen in Brabant, 2019)

De Annales Parchenses: middeleeuws kladwerk of Brabants oudste historiografie? - Appelmans, Janick (Eigen Schoon en De Brabander, 2018)

De rol van de abdij van Affligem bij de aanvang van de Brabantse geschiedschrijving (12de-13de eeuw) - Appelmans, Janick (Feestbundel Jaak Ockeley. Bi den heylighen Cruce van Assche, Ic wil een goed Brabander wesen, 2018)

La mobilité d’un abbé au XVe siècle. Itinéraires et liens de communications de Thierry de Tuldel - Appelmans, Janick (Mobilité et stabilité chez les Prémontrés. Guerres, catastrophes et calamités. Actes officiels des 38e et 39e colloques du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Amiens, 2012 - Troyes, 2013, 2018)
Besteladres: Centre d’Études et de Recherches Prémontrées, 3, rue Abélard, F-02000 Laon. Prijs: 30,00€

Sœurs et pères en détresse: les prémontrés des anciens Pays-Bas face aux guerres, catastrophes et calamités - Appelmans, Janick (Mobilité et stabilité chez les Prémontrés. Guerres, catastrophes et calamités. Actes officiels des 38e et 39e colloques du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Amiens, 2012 - Troyes, 2013, 2018)
Besteladres: Centre d’Études et de Recherches Prémontrées, 3, rue Abélard, F-02000 Laon. Prijs: 30,00€

“[qu’] ilz facent bon et brief droit”. Les prémontrés brabançons et le recours à la justice diocésaine, ducale et papale au XVe siècle - Appelmans, Janick (Grandes et petites figures de l’ordre de Prémontré. Les prémontrés et la justice. Actes officiels des 36e et 37e colloques du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Auvergne, 2010 - Normandie, 2011, 2017)
Besteladres: 3, Rue Abélard, F-02000 Laon

De politieke context van het premonstratenzer Iter Italicum: de Romereizen van Diederik van Tuldel (°1419-†1494) - Appelmans, Janick (Reizen in woelige tijden, 2012)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

The Abbey of Affligem and the Emergence of a Historiographic Tradition in Brabant (1268-1322) - Appelmans, Janick (Medieval Narrative Sources. A Gateway into the Medieval Mind, 2005)

L’art de choisir ses objectifs: la stratégie politique de Thierry de Tuldel, abbé de Parc (1462-1494) - Appelmans, Janick (Abbatiat et abbés dans l’ordre de Prémontré, 2005)

A la recherche d’un environnement accueillant: les Prémontrés dans les circaries d’Écosse, d’Angleterre, de Flandre et de Brabant - Appelmans, Janick (Les abbayes prémontrées: environnement, aménagement. 29 septembre - 1er octobre 2000. Actes officiels du 26e colloque du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Saint-Brieuc - Abbaye de Beauport, 2000, 2002)

Un plan de redressement financier (1474-1494) de la circarie de Brabant - Appelmans, Janick (Les finances dans l’Ordre de Prémontré. 5-8 octobre 2001. Actes officiels du 27e colloque du Centre d’Études et de Recherches Prémontrées. Arras-Prémontré, 2001, 2002)

Van Thomas bijen tot Jans teesteye. De Brabantse historiografen en hun didactische bekommernis (dertiende en veertiende eeuw) - Appelmans, Janick (In de voetsporen van Jacob van Maerlant. Liber amicorum Raf De Keyser. Verzameling opstellen over middeleeuwse geschiedenis en geschiedenisdidactiek, 2002)

Abt Diederik van Tuldel (°1419-†1494): een canonist in theorie en praktijk - Appelmans, Janick (Norbertijnen en wetenschap, 2001)
Besteladres: Herman Janssens, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode (B)

Thierry de Tuldel et les Prémontrés brabançons face à la commende (1470-1481) - Appelmans, Janick (Analecta Praemonstratensia, 2000)

Diederik van Tuldel en Hendrik van Someren. Twee Noord-Brabantse vrienden in het vijftiende-eeuwse Leuven - Appelmans, Janick (Noordbrabants Historisch Jaarboek, 1999)