The Cartulary of Egmond Abbey - Burgers, Jan W.J. (Dynamics of Literacy in Medieval Europe. Studies in Honour of Marco Mostert, 2026)

The Digitale Charterbank Nederland - Burgers, Jan W.J.; Hoekstra, Rik (From Digital to Distant Diplomatics. Digital Diplomatics 2022, 2025)

De Digitale Charterbank Nederland. Grootschalige digitale bronontsluiting en het historisch onderzoek - Burgers, Jan W.J.; Hoekstra, Rik (BMGN. Low Countries Historical Review, 2021)

Allinus of Haarlem (fl. 1174-1222) : Monk, Clerk, Historiographer. The Reconstruction of a many-sided Career - Burgers, Jan W.J. (Le scribe d’archives dans l’Occident médiéval. Formations, carrières, réseaux, 2019)

Over het uitgeven van middeleeuwse kronieken - Burgers, Jan W.J. (Florarium temporum (Bloemhof der tijden). Een laatmiddeleeuwse wereldkroniek door Nicolaas Clopper, geschreven in het Klooster Mariënhage bij Eindhoven, 2018)
Formeel drie uitgevers: Hilversum-Tilburg-Duisburg: Verloren-Zuidelijk-Historisch Contact-Landesarchiv Nordrhein-Westfalen – Abteilung Rheinland

Nieuwe maren. Een ooggetuigenverslag van de opkomst en ondergang van de wederdopers te Amsterdam. 1534-1535 - Burgers, Jan W.J. (Manuscripta Mennonitica, 2016)
Keywords: Tekstuitgave

De bisschop, de heren en de stad. Het oorkondenwezen in Utrecht circa 1250-circa 1320 - Burgers, Jan W.J. (Handelingen van de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis, 2010)

De abdij van Egmond en het begin van het Hollandse oorkondewezen - Burgers, Jan W.J. (Het klooster Egmond: hortus conclusus, 2008)

De Breviculi Egmundenses. Inleiding, editie en vertaling - Burgers, Jan W.J. (Het klooster Egmond: hortus conclusus, 2008)
Keywords: Tekstuitgave; Vertaling

De manie overal vervalsingen te zien. Oorkondenvervalsingen in Egmond en Holland - Burgers, Jan W.J.; Mostert, Marco (Het klooster Egmond: hortus conclusus, 2008)

Allinus, grafelijk kapelaan en Egmonds geschiedschrijver - Burgers, Jan W.J. (In het spoor van Egbert. Aartsbisschop Egbert van Trier, de bibliotheek en geschiedschrijving van het klooster Egmond, 1997)

De paleografie van de documentaire bronnen in Holland en Zeeland in de dertiende eeuw - Burgers, Jan W.J. (Schrift en schriftdragers in de Nederlanden in de Middeleeuwen, 1996)

De oudste stadsrekeningen van Dordrecht. 1283-1287 - Burgers, Jan W.J.; Dijkhof, Everardus C. (Apparaat voor de geschiedenis van Holland, 1995)
Keywords: Tekstuitgave