Boekvoorstelling: The Carthusians in the Low Countries

Op 25 oktober 2014 wordt in het Kartuizerklooster (heden bisdom) te Roermond het boek De Kartuizers in de Lage Landen - The Carthusians in the Low Countries aangeboden aan de burgemeester van Roermond.

In deze bundel, onder redactie van dr. Krijn Pansters, zijn de lezingen verzameld die gehouden werden op het internationale congres ten tijde van de Roermondse tentoonstelling over de Kartuizerorde, ‘Het Geheim van de Stilte’, in 2009.

Op deze middag zijn er naast de boekaanbieding diverse lezingen van (Roermondse) specialisten op het gebied van de locale en nationale religieuze geschiedenis en cultuur. Het programma wordt opgeluisterd door muzikale bijdragen van het Zephyrustrio en wordt feestelijk afgesloten met een borrel. Op deze dag is er ook de gelegenheid tot aanschaffing van het boek met eenmalige korting.

Programma:
15.30-16.00 Ontvangst in de Caroluskapel onder muzikale begeleiding van het Zephyrustrio
16.00 Opening door dagvoorzitter mr. Hein van der Bruggen
16.15 Lezing ‘Religieus Roermond’ door stadsarchivaris dr. Hans van de Mortel
16.30 Lezing ‘De Kartuizers en de Kerk’ door deken Rob Merkx
16.45 Middeleeuws lied door het Zephyrustrio
17.00 Lezing ‘De Kartuizers in de Lage Landen’ door boekredacteur dr. Krijn Pansters
17.15 Boekaanbieding door dr. Krijn Pansters aan mr. Peter Cammaert, burgemeester van Roermond, en prof.dr.em. Kees Waaijman, spiritualiteitsdeskundige en auteur van o.a. Spirituality. Forms,Foundations, Methods (2002)
17.45-19.00 Borrel in de kloostergang van de kartuis

Wanneer? 25 oktober 2014 van 16-19 uur
Waar? Kartuizerklooster (heden bisdom) aan de Swalmerstraat 100 te Roermond

Boekgegevens:
Krijn Pansters (ed.), The Carthusians in the Low Countries. Studies in Monastic History and Heritage. Studia Cartusiana 4 (Peeters: Leuven, 2014).
Te verkrijgen tegen een bijzondere prijs op deze dag, of te bestellen voor de normale winkelprijs in de boekhandel of bij Uitgeverij Peeters Publishers, Leuven (http://www.peeters-leuven.be/).