Voorjaarslezingen Ruusbroecgenootschap

SignumVoorjaarslezingen202002.jpg

Op vrijdag 3 april en vrijdag 8 mei 2020 organiseert het Ruusbroecgenootschap in Antwerpen twee voorjaarslezingen die betrekking hebben op de middeleeuwse geschiedenis van de Lage Landen.

Op vrijdag 3 april bespreekt Tom Gaens (redactielid Signum en Ruusbroecgenootschap, Universiteit Antwerpen) “Ruusbroec in perspectief: Hendrik van Coesfeld, Jan van Eyck & Nicolaas van Kues”. Wauters (KULeuven) onderhoudt op vrijdag 8 mei alle belangstellenden over “De beroering van de religieuze ruimte. De belevingswereld van de laatmiddeleeuwse kerkgangers in de Antwerpse OLV-kerk”.

Bijwonen van de voorjaarslezingen is gratis, maar gelieve uw aanwezigheid door te geven aan daniel.ermens@uantwerpen.be.

De locatie is Rodestraat 14, lokaal Annexe (via ingang Lange Winkelstraat), 2000 Antwerpen. Beide lezingen vinden plaats van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Meer info: daniel.ermens@uantwerpen.be

Alle andere lezingen door medewerkers en socii van het Ruusbroecgenootschap leest u op https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/ruusbroecgenootschap/over-h...