Windesheimer klooster in Brugge zwaait de deuren open

SignumEngelsKlooster202002.jpg

In het Engels Klooster te Brugge worden sinds 20 februari 2020 rondleidingen worden gehouden door vzw Sacred Books.

Tot voor kort bleven de deuren van het Engels Klooster meestal dicht. Enkel bij speciale evenementen konden bezoekers er een kijkje nemen. Vanaf 20 februari 2020 opent het klooster vier dagen per week de deuren voor het grote publiek. Bezoekers krijgen er een geleide wandeling door een gids. Die brengt hen naar speciale of verborgen plekken in het klooster. Boeken en kloosterbibliotheken zijn een andere rode draad in het parcours. De focus bij het bezoek ligt ook op stilte. Bij de start van de rondleiding moeten bezoekers hun gsm afgeven. 'Het is de bedoeling dat mensen echt luisteren en rust vinden in de stilte. Daarom gebeuren de rondleidingen ook slechts drie keer per dag in groepjes van maximaal 15 mensen. Een ontmoeting met een van de acht inwonende zusters rondt elk bezoek af.

Als projectcoƶrdinator fungeert historica Doenja Van Belleghem. Meer info op: https://www.sacredbooksbruges.be/Kloosters.

Wie een bezoek wil brengen aan het klooster, kan dat op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag telkens om 10 uur, 14 uur en 15 uur. Tickets zijn te verkrijgen bij Visit Bruges op https://visitbruges.regiondo.nl/categories?price=0,50&view=list.